3 cocktailuri de vara, fara alcool, de incercat la orice petrecere - Cine cauta, gaseste.ro!
15754
post-template-default,single,single-post,postid-15754,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

3 cocktailuri de vara, fara alcool, de incercat la orice petrecere

Te pregatesti deja pentru petrecerile de vara asta? Fie ca vor avea loc in vacanta, pe plaja sau in gradina casei tale, trebuie sa fii pregatit si la capitolul “cocktailuri fara alcool”.

Nu de alta, dar stii cat de pretentiosi pot fi prietenii uneori, asa ca nu ai vrea sa te prinda pe picior gresit. Asadar, citeste mai jos 3 retete de bauturi rafinate, fara alcool, care vor face senzatie la orice petrecere!

1). Limonada cu lamaie si afine

De ce ai nevoie:

2/3 cana zahar alb, 2/3 cana apa plata, 1 1/2 cani afine proaspete, 1 lingurita coaja de lamaie, 1 cana suc de lamaie, 2 cani cuburi de gheata, 3 cani apa minerala.

Mod de preparare:

Combina zaharul, afinele, apa plata si coaja de lamaie, intr-o tigaie, pe foc.

La foc mediu, adu la punctul de fierbere, dupa care lasa sa fiarba la foc mic timp de 5-10 minute.

Apoi, da de pe foc si scurge printr-o sita deasa. Lasa acest sirop de afine sa se raceasca complet.

Intr-un blender, mixeaza siropul de afine, sucul de lamaie si cuburile de gheata. Amesteca pana cand totul devine omogen.

Adauga apa minerala si serveste imediat.

2). Mojito de ananas

De ce ai nevoie:

4-5 bucati mari de ananas, 4-5 frunze de menta proaspata, 1 lingura suc de lamaie, 1/2 cana suc de struguri, 1/2 cana apa minerala, 1 lingurita miere, cateva cuburi de gheata.

Mod de preparare:

Adauga intr-un bol mai mare feliile de ananas si zdrobeste-le cu un recipient din lemn. Adauga peste si frunzele de busuioc si mai zdrobeste inca putin.

Pune amestecul in paharul sau paharele in care vei servi cocktailul, in proportii egale. Apoi, adauga peste cuburile de gheata, sucul de struguri, sucul de lamaie si apa minerala.

Adauga indulcitor, in cazul nostru miere, in functie de preferinta.

Amesteca usor, dupa care orneaza cu felii de lime.

3). Cocktail racoritor cu pepene rosu si menta

De ce ai nevoie:

4-5 cani de bucati de pepene rosu, fara seminte, 1/2 castravete, curatat de coaja, taiat in bucati, 5-10 frunze de menta, maruntite, 3 linguri de zahar sau alt indulcitor, dupa preferinta, 1 lingura suc de lime.

Mod de preparare:

Intr-un blender mai mare, adauga toate ingredientele in recipient si amesteca bine, pana cand compozitia devine omogena.

Scurge amestecul intr-un bol mai mare, strecurand cu ajutorul unei site. Preseaza cu o lingura de lemn pentru a avea cat mai mult lichid.

Pune sucul rezultat inapoi in blender si adauga cuburile de gheata.

Mixeaxa, toarna in pahare, orneaza cu bucati de pepene si frunze de menta, dupa care serveste imediat.

In cazul in care, vara asta, organizezi diverse petreceri si ai nevoie in mod regulat de barmani priceputi, care sa stie tot felul de astfel de retete exotice, cauta-i si gaseste-i aici pe cei mai buni.

Tot pe Gaseste.ro, cea mai tare platforma de acest fel din Romania (sigura, eficienta, rapida si gratuita), poti gasi o multime de profesionisti in domeniul Organizare Evenimente: Candy bar, Mancare, Bucatari, Cofetarie-dulciuri, Decoratiuni si obiecte personalizate, Muzica, Productie Foto&Video, Organizare nunta, Organizare eveniment corporate, Organizare petrecere copii etc.

un articol de Marina Rasnoveanu

No Comments

Post A Comment