3 Terapii complementare revolutionare - Cine cauta, gaseste.ro!
15546
post-template-default,single,single-post,postid-15546,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

3 Terapii complementare revolutionare

Terapiile complementare sunt din ce in ce mai populare si la noi. Tot mai multe persoane aleg varianta asta in asociere sau ca alternativa pentru tratamentul prescris de medic.

Desi incurajam consultul medicului specialist, iata mai jos cateva dintre cele mai „in trend” terapii complementare, pe care ai putea si tu sa le incerci. Bineinteles, e necesar „avizul doctorului” si asigurarea ca optezi pentru un specialist sau un centru cu servicii de incredere.

1). Terapia craniosacrala

Aceasta terapie este atat preventiva, cat si curativa, avand beneficii spectaculoase asupra functionarii sistemului nervos central, sistemului imunitar, sistemului endocrin si asupra organelor interne.

Terapia este una delicata, implicand atingerea si palparea anumitor zone ale corpului. Terapeutul foloseste aproximativ 5 grame de presiune prin care evalueaza starea intregului organism. Dupa evaluare, foloseste tehnici manuale pentru a elibera restrictiile de la nivelul fasciei, membranelor si tesutului care influenteaza fiziologia sistemului craniosacral.

2). Chiropractica

Chiropractica s-ar traduce, de fapt, prin „tehnica efectuala manual” si implica manipularea articulatiilor coloanei vertebrale ce influenteaza sistemul nervos central si periferic.

Astfel, un terapeut instruit si cu experienta poate ameliora sau trata probleme precum lumbago, hernie de disc, deformari ale coloanei vertebrale, functie defectuoasa a pelvisului si soldurilor, dureri articulare, dureri de cap, accidentari, dificultati de concentrare etc.

3). Terapia cu uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale sunt considerate unele dintre cele mai puternice, dar si fara efecte adverse „tratamente complementare”. Insomnia, dezechilibrul hormonal, durerile de orice fel, tulburarile gastrointestinale, depresia etc. – toate pot fi ameliorate cu ajutorul anumitor uleiuri esentiale specifice.

Exista chiar si studii care atesta faptul ca unele uleiuri sunt benefice in contextul unor afectiuni mai grave, insa sunt necesare mai multe cercetari pentru un verdict oficial.

Pana atunci, insa, asigura-te ca te consulti cu un terapeut specializat in asta sau iti faci tu researchul cu privire la uleiurile esentiale potrivite tie. Consulta-te, apoi, si cu un medic, pentru a fi sigur ca le poti administra si gaseste un brand care ofera spre comercializare uleiuri esentiale pure, de calitate.

Daca te-am convins si vrei sa incerci cel putin una dintre metodele de mai sus, intra si pe Gaseste.ro, la sectiunea Sanatate si Relaxare si cauta un specialist specific.

In cazul in care, dimpotriva, esti chiar tu un astfel de profesionist, instruit si cu experienta, intra aici si fa-ti cont nou ca furnizor. Vei putea, astfel, sa trimiti oferte clientilor dornici de a incerca acea terapie complementara noua.

Tot pe Gaseste.ro, poti gasi si alti specialisti, in metode de tratament ceva mai clasice, dar la fel de benefice: Acupunctura, Masaj, Kinetoterapie/Fizioterapie.

 

 

No Comments

Post A Comment