5 lucruri pe care nu le stiai despre matematica - Cine cauta, gaseste.ro!
15846
post-template-default,single,single-post,postid-15846,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

5 lucruri pe care nu le stiai despre matematica

Nu mai e mult pana la inceperea scolii, asa ca au inceput deja planurile privind cumparaturile, dar si discutiile despre ce meditatii sa alegi pentru copilul tau. Daca e chiar un an decisiv, la finalul caruia il asteapta examene importante, emotiile sunt cu atat mai mari.

Da, e greu sa alegi un meditator priceput, cu tact pedagogic, cu care copilul tau sa se inteleaga, insa nu-ti face griji! Pentru asta exista Gaseste.ro, o platforma sigura, gratuita si eficienta unde poti gasi cei mai buni meditatori din zona ta. Da click aici si te vei convinge!

Pana atunci, insa, este inca vacanta, asa ca iata mai jos cateva lucruri surprinzatoare despre…matematica. Nu de alta, dar matematica este o stiinta cel putin controversata, poate cea mai cautata atunci cand vine vorba despre “meditatii”. Asadar, inainte de a gasi cel mai tare profesor de mate, iata cateva detalii pe care nu le stiai despre aceasta stiinta.

  1. Matematica – regina stiintelor

Nu e de mirare ca multora li se pare foarte greu sa exceleze la matematica! Carl Friedrich Gauss, matematician de vaza in secolul 19, a numit matematica “regina tuturor stiintelor”, asa ca merita sa faci ceva eforturi pentru a o intelege mai bine.

  1. In 2010 s-a aflat rezultatul unei probleme ce data inca din 1904

Pot trece foarte multi ani pana cand un exercitiu sau o problema sa isi gaseasca “rezolvarea perfecta”. Dovada este concursul organizat in 2000 de Clay Mathematic Institute. Reprezentantii acestuia au anuntat premii in valoare de 1 milion de dolari pentru rezolvarea a 7 probleme din cadrul “Millenium Prize Problems”. De-abia 10 ani mai tarziu, institutul si-a dat primul premiu rusului Grigori Perelman, pentru rezolvarea unei probleme ce data inca din 1904.

  1. O singura propozitie pentru a tine minte valoarea lui Pi (3.1415926)

Daca ai ajuns la partea in care trebuie sa retii valoarea lui Pi, afla ca americanii au descoperit o metoda ingenioasa de a face asta. Si usoara, am spune noi! Tot ce trebuie sa faci este sa numeri literele fiecarui cuvant din propozitia “May I have a large container of coffee”

  1. Pietricelele, la oricinea calculului matematic

Se pare pitagoricienii, adeptii scolii filosofului grec Pitagora,, foloseau pietre mici pentru a reprezenta numerele. De aici numele de calcul, intrucat in greaca “calculus” inseamna “pietricica”.

  1. Bertrand Russell – o alta interpretare a matematicii

Si, daca am inceput prin a spune ca matematica este “regina tuturor stiintelor”, trebuie in final sa amintim si de conceptia ceva mai diferita  filosofului si matematicianului britanic Bertrand Russell. El spunea foarte plastic ca “matematica este subiectul in care nu stim niciodata despre ce vorbim sau daca ce spunem este adevarat”.

Acum, ca ai aflat lucruri noi despre matematica, e timpul sa treci la treaba si sa iti gasesti aici cel mai bun profesor la aceasta materie.

Tot ce trebuie sa faci este sa complezi formularul de inscriere, sa iti validezi inscrierea, dupa care sa compari si sa alegi din ofertele primite.

Nu uita ca pe acelasi site poti gasi profesionisti intr-o multime de alte domenii: meditatii, cursuri arte, consiliere, sport si fitness, sanatate si relaxare, servicii cosmetice etc.

un articol de Marina Rasnoveanu

No Comments

Post A Comment