Cele mai frumoase flori de toamna pentru gradina ta - Cine cauta, gaseste.ro!
15853
post-template-default,single,single-post,postid-15853,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Cele mai frumoase flori de toamna pentru gradina ta

Chiar daca vara e pe trecute din punct de vedere al temperaturilor, asta nu inseamna ca gradina ta nu va fi la fel de spectaculoasa si toamna. Iata mai jos cateva dintre cele mai inspirate optiuni atunci cand vine vorba despre “plante si flori de toamna” pentru gradina sau balconul tau.

E drept ca, in cazul multora, semanarea trebuie sa se faca undeva primavara, insa le poti tine minte pentru anul viitor sau poti cumpara ghivece cu aceste plante pentru gradina sau balconul tau de acum. Asadar, inspira-te din lista de mai jos si alege-ti preferatele:

  1. Celosia, floarea in culorile toamnei

Daca iti plac culorile toamnei, Celosia sau “Creasta cocosului” poate fi o varianta pentru tine. In nuante tari, semintele de Celosia se planteaza in mai, iar florile elegante, in culori de rosu, mov si ciclam apar in vara si tin pana tarziu, in toamna.

  1. Aster, planta in forma de steluta

Frumoasa planta Aster (aster din grecescul “stea”) nu este una pretentioasa, asa ca poate fi folosita pe aproape orice tip de sol. Infloreste abundent toamna, in septembrie-octombrie, asa ca e varianta ideala atat pentru ghiveci, cat si pentru aleile din gradina, pe langa borduri sau in palcuri de flori frumos colorate.

  1. Floarea Elenei sau Helenium Autumnale

Floarea Elenei are un colorit intens, cu flori mari rosii, portocalii sau galbene. Semanatul se realizeaza in februarie-iunie, iar la final de vara si inceput de toamna vei avea gradina plina de flori care mai de care mai spectaculoase.

  1. Floarea Soarelui Falsa sau Heliopsis

Falsa Floarea soarelui este o planta perena de gradina, cu flori micute, de o culoare galben intens, stralucitor chiar, ce isi pastreaza nuanta si dupa uscare. Creste in tufe, infloreste vara-toamna si poate fi o varianta ideala pentru mascarea unor garduri si ziduri.

  1. Anemone japonica sau anemonele de toamna

Anemonele de toamna sunt plante foarte rezistente, rareori fiind afectate de paraziti sau bolile specifice plantelor. Usor de ingrijit, paleta coloristica te va fermeca cu siguranta. Toamna vei avea in gradina o paleta coloristica bogata, de la flori albe, rosii, galbene pana la cele caramizii sau mov.

Si, daca ai alte sarcini in gradina sau curtea ta, sarcini pe care nu le poti duce singur la bun sfarsit si pentru care ai avea nevoie de ajutor, iata ce poti face!

Intra pe Gaseste.ro, dai click pe Servicii pentru Casa, cauti subsectiunea Amenajari curti si gradini si gasesti acolo mai multe optiuni: Proiectare peisagistica, Lucrari intretinere spatii verzi, Instalare gazon, Montaj garduri si borduri, Sisteme de irigatii si drenaj etc.

Completezi formularul necesar, iti faci cont nou, validezi inscrierea din email si astepti ofertele specialistilor!

Dupa, nu uita ca pe acelasi site gasesti profesionisti si in alte domenii legate de casa: Constructii si mesteri, Decoratiuni interioare, Curatenie, Instalatii, Servicii de mutare si depozitare, Finisaje interior, Executie/Reparatie Mobila etc.

un articol de Marina Rasnoveanu

No Comments

Post A Comment