Comunicarea cu copiii – 3 strategii care nu dau gres - Cine cauta, gaseste.ro!
15738
post-template-default,single,single-post,postid-15738,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Comunicarea cu copiii – 3 strategii care nu dau gres

Universul copiilor este pe cat de frumos, pe atat de greu accesibil, uneori! Ritmul haotic in care traim, lipsa timpului si a rabdarii sau unele situatii care ne depasesc sunt doar cateva dintre motivele pentru care ajungem sa nu mai comunicam la fel de bine cu cei mici.

Atunci cand simti ca se intampla asta, ar fi bine sa te opresti si sa vezi ce ai putea face. E posibil sa fie necesara experienta si consilierea unui terapeut, specialist in terapia infantila. Daca tu crezi ca aceasta e calea de urmat, il poti gasi aici pe cel mai bun, potrivit dorintelor tale.

In paralel sau in cazul in care situatia nu o cere, citeste mai jos cateva mici strategii la care poti apela pentru a imbunatati comunicarea cu copilul tau.

Lucreaza mai mult in “a le atrage atentia”!

Deseori, credem ca o simpla replica spusa pe un ton mai apasat e suficienta pentru a le atrage atentia si chiar pentru a-i determina sa isi schimbe atitudinea. Ei bine, daca vrei, intr-adevar, sa fiti pe aceeasi lungime de unda, sa va ascultati si sa va intelegeti reciproc, va trebui sa lucrezi mai mult.

In primul rand, du-te langa el ori de cate ori vrei sa ii spui ceva. Inainte de a incepe discutia, fii sigur ca este atent la tine. Asadar, asaza-te langa el, la birou, pe covor sau la locul de joaca, priveste-l cand ii vorbesti si asigura-te ca si el face la fel, atinge-i usor bratul pentru a fi sigur ca este acolo, prezent, langa tine si ca i-ai captat, in sfarsit, atentia!

Fii atent la modul de comunicare!

Foloseste cuvinte pozitive si un ton moderat, mai ales atunci cand incerci sa ii ceri ceva sau sa il determini sa actioneze intr-un anumit mod. Nimanui nu ii place sa i se porunceasca sau sa fie criticat tot timpul. Asadar, cere, dar nu ordona si foloseste “cuvinte neutre” astfel incat copilul sa perceapa totul ca pe o intrebare sau rugaminte.

In plus, tine minte ca cel mai bun mod de a-l invata ceva pe copilul tau este propriul exemplu, asa ca fii un model de comportament pentru el.

Lasa-i si pe ei sa detina controlul!

Copiii sunt foarte independenti, asa ca, de cate ori le vei ingradi autoritatea, vor riposta. Cand si cand, lasa-i si pe ei sa detina controlul, fie ca e vorba despre un simplu joc, sarcinile minore din casa sau o decizie mai importanta legata de o actiune viitoare. Astfel, va capata mai multa incredere in el, dar si in relatia voastra. De aici pana la o mai buna comunicare nu este decat un pas.

Trei strategii simple, dar eficiente, pe care ar fi bine sa le incerci si tu. Pentru alte trucuri si recomandari, e adevarat, mult mai avizate in special in situatii limita, consulta un terapeut specializat in terapie infantila. Gaseste-l aici, pe cel mai bun.

Apoi, pentru ca tot ti-ai facut cont pe Gaseste.ro, o platforma sigura, eficienta si rapida, nu uita ca tot aici poti gasi o groaza de specialisti pentru tine si copilul tau: Organizare petreceri copii, Meditatii, Cursuri arte, Baby sitter etc.

No Comments

Post A Comment