Cromoterapia – pentru trup, dar si pentru spirit - Cine cauta, gaseste.ro!
15805
post-template-default,single,single-post,postid-15805,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Cromoterapia – pentru trup, dar si pentru spirit

Ai incercat tot felul de terapii complementare si ai aflat de curand despre cromoterapie? Ei bine, culorile pot “lucra” in beneficiul nostru, cu conditia de a sti unele reguli generale sau de a cere sfatul unui terapeut in aceasta tehnica.

Cromoterapia se bazeaza pe principiul ca tot ce ne inconjoara ne influenteaza starea fizica si emotionala, iar culorile joaca un rol principal in asta. Se poate sa fi auzit despre studiile care au aratat ca persoanele care traiesc sau lucreaza intr-un mediu intunecat sunt mai predispuse catre depresie sau ca dispozitia ni se schimba in rau atunci cand alegem o viata mai putin colorata.

Totusi, cromoterapia merge ceva mai departe si ne invata cum sa folosim culorile in folosul nostru, atat pentru a corp, cat si pentru spirit.

Bineinteles, recomandarea noastra ar fi sa cauti aici un specialist in Cromoterapie, un profesionist care sa te indrume pas cu pas si sa iti ofere informatii detaliate pentru problemele tale specifice.

Pana atunci, insa, iata aici un mic ghid al cromoterapiei si influenta ei asupra vietii noastre.

Culorile – ca o carte de vizita

Inainte de a vedea ce culori putem folosi pentru anumite aspecte mai putin favorizate ale vietii noastre, trebuie sa stim ca aceste culori pot fi vazute si ca pe o carte de vizita. Specialistii sustin ca folosirea preponderenta a unei culori spune cate ceva despre starea noastra actuala.

Porti deseori roz – inseamna ca doresti foarte mult sa fii iubit.

Verde deschis – tonusul iti este scazut, te simti lipsit de energie.

Mov deschis, albastru deschis sau auriu – te confrunti deseori cu atacuri de panica

Culoarea – antidotul pentru aproape orice problema fizica si emotionala am avea

Bineinteles, mai important e sa stim cum putem corecta unele probleme cu ajutorul culorilor.

Se pare ca, daca vrei sa elimini gandurile negative, ar trebui sa porti albastru, dar nu foarte inchis. Aceeasi culoare este benefica si impotriva durerilor de cap.

In cazul in care te gandesti sa iti amenajezi o camera sau un colt al unei camere pentru meditatie si relaxare, foloseste toate nuantele de mov si auriu.

Bineinteles, ori de cate ori ai nevoie de ceva mai multa energie (fie ca tonus, fie pentru ca ai trecut printr-o operatie, de pilda, si vrei sa te recuperezi mai repede), incojoara-te de rosu.

Portocaliul este pentru optimism, in vreme ce galbenul ne ajuta sa fim mai veseli si creativi. Aceeasi culoare, galbenul, este perfecta si daca ne confruntam cu raceli, bronsite si constipatie, spun specialistii.

Sunt doar cateva mici indicatii de la care poti porni sau care te pot convinge sa incerci cateva sedinte cu un terapeut in cromoterapie. Bineinteles, sfatul medicului specialist este primordial in orice problema ai avea, insa asta nu inseamna ca, in paralel, nu poti incerca si terapii noi, care ar putea sa fie de mare ajutor.

Pentru a gasi specialistul potrivit in Cromoterapie, intra pe Gaseste.ro, completeaza formularul de aici, inscrie-te pe site si vei primi oferte de la cei ma buni profesionisti in domeniu. Apoi, de oriunde v-ati afla, puteti incepe sedintele care ti-ar putea imbunatati calitatea vietii.

Nu uita ca pe acelasi site, poti gasi alti profesionisti in domenii conexe cum ar fi Acupunctura, Reflexoterapie/Kinetoterapie, Terapie de cuplu, Terapie infantila, Masaj, Presopunctura, Terapia florala Bach, Biorezonanta, Terapie cu cristale, Meloterapie, Reiki etc.

un articol de Marina Rasnoveanu

No Comments

Post A Comment