Esti intr-o relatie toxica? Vezi 5 semne de necontestat - Cine cauta, gaseste.ro!
15646
post-template-default,single,single-post,postid-15646,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Esti intr-o relatie toxica? Vezi 5 semne de necontestat

Nu este usor sa gasesti partenerul potrivit, sa pastrezi un echilibru in relatia deja existenta sau sa iti dai seama atunci cand lucrurile au degenerat si nu mai poti face fata problemelor.

Se vorbeste deseori despre relatii toxice, indiferent ca ne referim aici la cuplu, legaturile profesionale sau de prietenie. Acestea sunt situatiile in care ar trebui sa ne oprim si sa cerem parerea unui terapeut specializat. Si asta pentru ca relatiile toxice, toate sentimentele investite in acestea, dar si stradaniile noastre esuate de a le “resuscita” lasa urme adanci.

Asadar, cum primul pas ar fi sa le recunosti, iata aici 5 semne de necontestat ale relatiilor toxice:

Celalalt izbucneste din orice nimic

E dificil sa gestionezi situatia sau sa iti pastrezi calmul pentru mult timp daca partenerul, seful sau prietenii tai sunt impulsivi si starnesc un conflict din orice nimic. Stresul, caracterul, varsta, anumite probleme ce pot tine si de sanatatate nu sunt un motiv. Da, in unele situatii, consilierea psihologica ar putea ajuta foarte mult, insa celalalt angajat intr-o astfel de relatie nu trebuie sa suporte fara a face nimic. Va termina prin a se simti frustrat, obosit psihic si vinovat din pricina unei situatii pe care nu el a provocat-o, dar a acceptat-o.

Lasi tot timpul de la tine

Compromisurile in relatii sunt un subiect delicat. Multi spun ca e in regula sa le accepti de dragul “bunului mers” al relatiei, insa prea putini stiu care sunt, intr-adevar, limitele pentru a face asta. Asadar, daca tot timpul lasi de la tine in favoarea partenerului care pare a nu te asculta si a nu pune pret pe dorintele tale, te-ai putea afla, din nou, intr-o relatie toxica. Iar asta iti submineaza personalitatea si te va frustra din ce in ce mai mult.

Gradul de incredere: 0

Increderea nu exista intre voi, indiferent ce tip de relatie aveti. Pentru cupluri, de cele ma multe ori, lipsa de incredere in celalalt se traduce si prin gelozie extrema, o alta caracteristica a relatiilor toxice. Multi spun ca asta e o boala si nu are legatura cu iubirea pe care o porti partenerului. Din lipsa increderii si gelozie se nasc alte si alte probleme: dependente de tot felul, violenta fizica si verbala, asa ca ia masuri numaidecat daca te afli intr-o astfel de situatie.

Sunteti intr-o permanenta competitie

Daca vorbim aici despre cupluri, competitia va afecta si mai mult relatia. De ce? Pentru ca din start nu intelegeti corect notiunea de “cuplu”. Viata in doi este despre comuniune, intelegere, respect, sustinere,  parteneriat, asa ca nu poti veni cu nimic bun daca mereu vanezi greselile celuilalt, te pozitionezi pe un loc superior la fiecare reusita a ta si te bucuri la orice esec de-al celuilalt.

Violenta verbala si/sau cea fizica nu va sunt deloc straine

Oricat de pasionali ati spune ca sunteti sau oricat de multe scuze v-ati cere dupa ce ati aruncat cu vorbe grele, ele tot raman. Agresivitatea fizica e deja apogeul relatiilor toxice, dar si cea verbala poate lasa urme la fel de adanci. Chiar si aici poate fi greu sa te detasezi sau sa renunti la un partener la care tii, insa el nu se va schimba, oricat de mult ti-ar placea sa crezi asta.

Mai sunt inca multe alte semne ale relatiilor toxice. De fiecare data, insa, consilierea de cuplu (si nu numai) ar fi necesara. Pentru a ajunge la cauza problemei, pentru a vedea daca ambii parteneri isi doresc o rezolvare sau daca se mai poate gasi o solutie. O siuatie nu seamana cu cealalta, asa ca mai bine cauti aici un terapeut specializat in terapie de cuplu. Poate fi unul din orasul tau sau care isi desfasoara activitatea pe skype sau telefon. Voi alegeti modalitatea de comunicare si ceilalti termeni ai colaborarii.

Apoi, tine minte ca o relatie fericita se dobandeste si se mentine cu diverse alte trucuri.

Cauta tot pe Gaseste.ro, specialisti intr-o multime de servicii ce va pot fi de ajutor acum, tocmai pentru a va relaxa mai mult sau pentru a va ajuta sa va recladiti relatia: Life coaching, Baby sitter (daca sunteti parinti si vreti sa aveti, cand si cand, mai mult timp pentru voi doi), Sanatate si relaxare (daca ar fi de bun augur si ceva tratamente alternative pentru a mai scapa de stres), Servicii cosmetice (in cazul in care vreti sa faceti un make-over si la nivel personal, nu doar relatiei etc.).

No Comments

Post A Comment