Eticheta intr-ale petrecerilor – 6 sfaturi pentru gazde si invitati - Cine cauta, gaseste.ro!
15802
post-template-default,single,single-post,postid-15802,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Eticheta intr-ale petrecerilor – 6 sfaturi pentru gazde si invitati

Dai o super petrecere sau esti invitat la o intalnire mai mult sau mai putin formala? Ei bine, trebuie sa citesti articolul urmator! Ai mai jos cateva sfaturi simple si utile pentru a sti care ar fi atitudinea de urmat in cadrul acestor evenimente.

Nu de alta, dar desi pare ca eticheta s-a demodat, lucrurile nu stau chiar asa, iar politetea chiar trebuie sa castige din nou teren.

3 sfaturi pentru gazde:

  • Fii clar si concis!

Chiar daca printre invitati se numara si prieteni buni, stabileste “reguli clare” pentru toti: data petrecerii, ora, locatia, ocazia, cand sa iti raspunda ferm daca pot ajunge sau nu, daca trebuie sa poarte sau sa aduca ceva special etc.

  • Fii organizat si ai grija la detalii!

Detalii care, in cadrul unei petreceri, pot reprezenta aspecte importante. De exemplu, ai grija sa nu inviti prieteni sau cunostinte care s-au certat sau nu vor sa se vada. Fii atent la meniu, mai ales daca stii ca sunt persoane care urmeaza o dieta mai speciala. Vorbeste din timp cu o trupa covers sau cu persoana care se va ocupa de Entertainment si alege acest moment in concordanta cu ceea ce stii ca le place invitatilor!

  • Fii liderul si sufletul petrecerii!

Nu astepta ca altii sa inceapa discutii, ci fa tu asta. Intretina atmosfera, plimba-te printre invitati, fa prezentarile si stai suficient de mult in preajma lor incat sa pornesti conversatii interesante.

3 sfaturi pentru invitati

  • Anunta daca participi si fii punctual!

Unul dintre cele mai suparatoare aspecte “intr-ale petrecerilor” este atunci cand un invitat (fie el si prieten bun) nu anunta ca nu poate ajunge sau intarzie cu orele la acel eveniment. Asadar, o regula nu doar de eticheta, ci si de bun simt este sa spui clar celui care te-a invitat daca participi sau nu si, pe cat posibil, sa fii punctual!

  • Accepta provocarile!

In cadrul acestui tip de evenimente se danseaza, se pot juca unele jocuri etc. E de preferat sa nu refuzi si sa te izolezi intr-un colt pentru ca, cumva, vei strica atmosfera petrecerii. Chiar daca nu te pricepi prea mult la o astfel de socializare, important e sa fii acolo.

  • Fii cumpatat!

Ai o masura in toate! Fie ca vorbim despre mancare si bautura, fie ca ne referim la cat de mult vorbesti cu ceilalti, ai grija la acest aspect! Nu e de preferat nici sa consumi jumatate din mancarea de pe masa, nici sa incepi cu prea mult alcool sau sa acaparezi toata discutia, fara a lasa altora drept la replica.

Si, pentru ca nu e deloc usor sa organizezi o petrecere sau un eveniment ceva mai sofisticat, Gaseste.ro iti sare in ajutor si te ajuta sa gasesti tot felul de specialisti eficienti in acest sens.

De exemplu, pe aceasta platforma vei gasi profesionisti in Catering, Productie Foto&Video, Decoratiuni&Obiecte personalizate, Muzica sau Organizari Evenimente.

Asadar, tie nu iti va mai ramane decat sa te simti bine si sa te bucuri alaturi de cei prezenti de cea mai frumoasa petrecere a sezonului!

un articol de Marina Rasnoveanu

No Comments

Post A Comment