Sedinta foto bebe – 7 tips&tricks pentru parinti, dar si fotograf - Cine cauta, gaseste.ro!
15808
post-template-default,single,single-post,postid-15808,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Sedinta foto bebe – 7 tips&tricks pentru parinti, dar si fotograf

E natural sa ne dorim pastrarea anumitor momente speciale prin imortalizarea lor in cadrul unor sedinte foto speciale. Nunta, perioada sarcinii, dar si primele luni de viata ale unui copil sunt printre cele mai importante astfel de evenimente.

Cadrele unei sedinte foto bebe, de exemplu, sunt de nepretuit pentru toata familia. Gingasia bebelusului, iubirea si grija cu care il inconjoara parintii si fratii, fericirea caminului – toate pot fi redate in fotografii atent gandite si realizate.

Asadar, alegerea unui fotograf talentat si cu experienta in astfel de sedinte foto este cu atat mai importanta. Daca esti un (viitor) parinte care se gandeste la varianta aceasta in perioada urmatoare, iata mai jos cateva lucruri la care trebuie sa fii atent, recomandari utile, insa, si pentru fotograf.

Alege un mix intre varianta statica si fotografiile “de familie”

In fotografia pentru bebelusi sunt doua directii: prima, in care bebelusul este fotografiat cumva static, in studio, cu un cadru neutru in spate si a doua in care bebelusul este fotografiat in familie, acasa, in patutul lui sau alaturi de ceilalti frati.

In vreme ce primul tip de fotografie scoate mai mult in evidenta candoarea unui nou nascut, al doilea este ceva mai natural si surprinde alte si alte aspecte. Minunea nasterii unui copil, iubirea parintilor, grija lor etc. – toate acestea se redau mult mai bine prin intermediul celui de-al doilea tip de sedinta foto bebe.

Tocmai de aceea, trebuie sa vorbesti foarte clar cu fotograful inainte pentru a vedea avantajele, dezavantale, dar si conditiile fiecaruia.

Fii pregatit pentru o sedinta foto solicitanta

Atat tu, ca parinte, cat si fotograful trebuie sa fiti pregatiti. Pe langa “detaliile tehnice” toti trebuie sa va ganditi la accesorii care vor da bine in poza (paturica, cos, jucarie etc.), dar si la unele mai practice (scutece la discretie, lapte pregatit in cazul in care nu alaptezi, haine de schimb pentru tine pentru ca si parintii pot sa apara in poze etc.).

Aceste sedinte foto se intind pe durata mai multor ore tocmai pentru ca nu va curge totul snur, ci toti va veti opri in functie de nevoile bebelusului.

Fiecare bebelus are trasaturile lui unice, iar pozele ar trebui sa surprinda asta

E posibil “sa fi rasfoit” zeci de fotografii asemanatoare si sa te gandesti dinainte cum ar trebui sa decurga sedinta ta foto. Ca parinte, dar si ca fotograf trebuie sa ai in minte mereu ca fiecare bebelus e unic, are trasaturile lui aparte si nu ar trebui sa iti doresti atat o poza perfecta, cat o poza reala, care sa transmita si sa emotioneze.

Parintii si frati in fata camerei

In cazul in care se alege varianta a doua, cea in care bebelusul este fotografiat in mediul sau natural, si parintii sau fratii trebuie sa fie in fata camerei. Usor, fara a deranja linistea nou-nascutului, in ipostaze care sa ii avantajeze si sa surprinda perfect legatura dintre ei.

Un aspect demn de mentionat ar fi acela ca fratii mai mari ar trebui sa participe la sedinta foto la inceputul acesteia, tocmai pentru a nu se plictisi apoi si a ingreuna cumva bunul mers al lucrurilor.

Nu forta lucrurile – siguranta bebelusului pe primul loc!

Un bun fotograf va trebui sa studieze indeaproape bebelusul si sa il surprinda in pozitiile in care acesta se simte cel mai confortabil. Bineinteles, il poate aseza si altfel, insa e foarte important ca tot ce se foloseste la sedinta foto sa asigure siguranta copilului.

Caldura in camera si muzica in fundal

Asigura-te ca este cald in camera sau camerele in care se va realiza sedinta foto. Un alt aspect important, care va ajuta bebelusul, dar nu doar pe el, sa se relaxeze este muzica de fundal.

Studiaza bookul, dar si referintele fotografului

Fiecare profesionist are o anumita experienta,  dar si un anumit stil. Asadar, vorbeste cu cel sau cei cu care vrei sa colaborezi, studiaza-le fotografiile precedente, cere-le referinte, vezi daca va simtiti compatibili si de-abia apoi ia o decizie cu privire la “varianta castigatoare”.

Dupa ce ai foarte clar in minte aceste aspecte, e timpul sa pleci in cautarea fotografului perfect pentru voi si pentru aceasta noua provocare. Cea mai simpla cale este de a intra pe Gaseste.ro, sectiunea Servicii EvenimenteProductie foto/video, de unde bifezi, in cazul tau, Fotografie de maternitate. La urmatoarea etapa, vei avea un alt formular in care va fi inclusa si Sedinta foto bebe.

Definitezi inscrierea pe site si de aici pana la a consulta ofertele primite nu mai e decat un pas. Discuti cu profesionistii, ii alegi pe cei mai buni, faci cea mai tare sedinta foto si te mandresti cu cele mai frumoase fotografii.

Apoi, daca tot ti-ai facut cont nou pe aceasta platforma, poti cauta aici alti specialisti in alte domenii conexe: Organizare petrecere copii, Meditatii, Cursuri Arte, Ingrijire animale de companie, Consiliere etc.

un articol de Marina Rasnoveanu

No Comments

Post A Comment