5 metode eficiente si naturale pentru a curata petele din bucatarie - Cine cauta, gaseste.ro!
15609
post-template-default,single,single-post,postid-15609,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

5 metode eficiente si naturale pentru a curata petele din bucatarie

Incerci sa fii cat mai „eco-green” si sa eviti solutiile de curatare din comert? Inseamna ca vei fi incantat de urmatoarele solutii naturale si eficiente pe care ti le propunem pentru a curata petele din bucatarie.

Curatenia nu e sarcina pe care sa indeplinim doar pe jumatate, mai ales in bucatarie, asa ca iata mai jos ce recomandari am avea noi in acest sens:

Lamaie si sare de bucatarie pentru petele de pe faianta sau gresie

Alege sa cureti petele de pe faianta si gresie cu suc si coaja de lamaie. Cum lamaia are un efect de albire, nu o folosi pentru faianta si gresia in culori prea inchise. Procedeul este unul simplu: taie o lamaie pe jumatate si da partea cu coaja prin sare de bucatarie. Cu aceasta, freaca bine petele existente, dupa care sterge.

Bicarbonat de sodiu pentru tot felul de pete

Recipientele patate de cafea, ceai sau alte lichide vor fi usor curatate daca le clatesti bine cu un amestec format dintr-un litru de apa calduta in care ai dizolvat ¼ cana bicarbonat de sodiu.

In plus, un pic de bicarbonat de sodiu presarat pe petele de grasime va duce la dizolvarea lor. Sterge sau periaza bine zona respectiva cu o carpa umeda si pata se va curata numaidecat.

Otet de mere

Pentru petele de pe parchet si gresie, realizeaza un amesteca din 1.5 litri de apa calduta si ½ ceasca de otet de mere. Sterge zonele cu probleme cu o carpa imbibata in acest lichid, dupa care finiseaza cu o carpa uscata.

Amestecul acesta de apa si otet de mere (1:1) poate fi folosit si ca solutie de curatare/dezinfectare a farfuriilor, tacamurilor, suprafetelor din bucatarie etc.

Sare contra punctelor de rugina

Daca tacamurile sau suprafetele din bucatarie au puncte de rugina, prepara un amestec din sare, apa si sare de lamaie. Cand compozitia este omogena, freaca bine partea cu rugina, lasa sa se usuce, periaza bine si sterge apoi cu o carpa ceva mai moale.

Mineralul Borax

Boraxul este sarea acidului boric, o solutie ce deseori poate fi folosita in bucatarie, in special pentru a curata, a dezinfecta sau a anihila mirosurile nedorite.

Pentru petele din bucatarie, tamponeaza un burete in pudra de Borax, dupa care sterge petele de pe gresie si faianta. In cateva minute, ar trebui ca acestea sa se curete de tot.

Esti, insa, foarte ocupat si nu te mai poti ocupa si de aceasta parte de „Curatenie”?

Nicio problema! Intra pe Gaseste.ro, completeaza cei 5 pasi necesari inscrierii pe site (e rapid si gratuit), dupa care vei incepe sa primesti oferte de la specialisti in Curatenie.

Nu uita ca pe acelasi site poti gasi firme sau profesionisti care sa isi usureze mult sarcinile „intr-ale casei”: Spalare covoare, Spalare geamuri, Spalare perdele/draperii, Servicii de dezinsectie si deratizare etc.

No Comments

Post A Comment