3 antrenamente fizice perfecte pentru persoanele sedentare - Cine cauta, gaseste.ro!
15556
post-template-default,single,single-post,postid-15556,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

3 antrenamente fizice perfecte pentru persoanele sedentare

Petreci mult timp pe scaun, in fata calculatorului? Nu ai timp de sport nici macar 2-3 zile pe saptamana? Eviti chiar sa mergi pe scari sau pe jos atunci cand ai alternative?

Ei bine, atunci te poti numi o persoana sedentara. Din pacate, efectele negative ale sedentarismului nu sunt deloc de neglijat: creste riscul de anxietate, depresie, boli cardiovasculare, colesterol ridicat, tensiune arteriala ridicata, supraponderabilitate sau obezitate.

Asadar, e timpul sa scapi de aceasta eticheta si, in acelasi timp, de acest risc pentru sanatatea ta. E de la sine inteles ca tu nu vei putea urma, din prima, un antrenament fizic intens, insa iata cu ce ai putea incepe:

Mersul pe jos in ritm alert

E posibil ca inca sa ai „trac de sala fitness” asa ca deocamdata alege-ti un traseu convenabil si mergi pe jos cel putin 45 de minute in fiecare zi. Secretul consta in faptul ca ritmul trebuie sa fie ceva mai alert pentru ca atunci organismul incepe sa simta acea activitate ca pe un antrenament fizic.

In plus, nu evita nicio ocazie de a face miscare: urca pe scari, ridica-te de la birou ori de cate ori ai ocazia, fa mici exercitii de stretching din cand in cand chiar si la serviciu, danseaza etc.

Un hobby transformat acum in antrenament regulat

Daca stii sa inoti, sa joci tenis sau ai luat in copilarie lectii de balet, ar fi o idee foarte buna sa iti faci abonament la o pisicina, la o sala in care poti juca tenis in voie sau la niste cursuri de balet. Fiind vorba mai degraba despre un hobby, nu vei simti totul ca pe un antrenament fortat. Aici, insa, ai grija sa nu incepi cu prea mult elan, sa faci febra musculara si apoi sa nu te mai antrenezi saptamani bune. Incepe treptat si creste intensitatea si durata antrenamentului pe masura ce te obisnuiesti cu acest nou ritm al vietii tale.

Yoga sau stretching

Desi multi cred ca cele doua sunt sinonime, yoga implica ceva mai mult decat stretching: relaxare, tehnici de respiratie si meditatie, uneori pozitii mai grele etc. Totusi, ambele sunt ideale atunci cand vrei sa treci de la sedentarism la un stil de viata activ si sanatos.

Daca nu crezi in Yoga, cauta pe YouTube filmulete cu exercitii de stretching usoare, pe care le poti face zilnic, chiar acasa la tine. Stretchingul este foarte important pentru noi pentru ca, practic, ne maseaza toate organele si anihileaza efectele negative ale sedentarismului. Recomandarea noastra ar fi sa nu renunti la stretching nici dupa ce devii mai activ si treci la antrenamente mai intense.

Poti face trecerea mult mai usor daca intri pe Gaseste.ro ,  mai precis aici. Instructor personal fitness, lectii yoga, lectii pilates, lectii zumba lectii de inot, lectii arte martiale, lectii tenis de camps, lectii de schi – ai de unde alege!

Apoi, pentru ca tot te-ai inscris pe Gaseste.ro, cea ma tare platforma de acest fel din Romania, cauta tot aici alti specialisti, in alte domenii care te-ar putea interesa: Cursuri Arte, Consiliere, Cursuri limbi straine & pregatire, Sanatate si Relaxare, Servicii Cosmetice etc.

No Comments

Post A Comment