5 plante care alunga tantarii - Cine cauta, gaseste.ro!
15706
post-template-default,single,single-post,postid-15706,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

5 plante care alunga tantarii

Gata cu solutiile si sprayurile pentru indepartarea tantarilor! De acum, avem la indemana alte solutii, naturale si ceva mai ingenioase, pentru a alunga tantarii, o adevarata problema in sezonul cald!

Asadar, sa incepem cu o varianta la indemana tuturor, care vine si cu un plus de prospetime: plantele de interior. Da, da, desi nu ai crede, atunci cand sunt corect alese, plantele pot avea efect de “dezinsectie”, cel putin in privinta tantarilor. Tocmai de aceea, treci in revista cele 5 plante de interior (dar potrivite si pentru exterior) pe care trebuie sa le ai in casa vara aceasta:

  1. Busuioc

Ei bine, se pare ca tantarii au un inamic in busuioc. Pe langa aroma placuta, aceasta planta este toxica pentru larvele de tantari. E bine sa ai busuioc atat in casa, cat si in gradina, pe langa sursele de apa, cele care atrag cel mai des insectele.

  1. Lavanda

Asigura-ti un somn linistit si niciun tantar in casa, cu un ghiveci sau o mini gradina cu lavanda. Pe langa tantari, aceasta planta alunga si alte insecte precum molii sau muste. Daca iti place suficient de mult aroma lavandei, maseaza-ti un pic palmele cu aceasta planta tocmai pentru a te feri de tantari.

  1. Craitele

Pe langa rolul lor decorativ, craitele fiind foarte frumoase, aceste plante contin o substanta folosita in multe solutii contra insectelor. Asadar, plaseaza ghivece cu craite in gradina, dar si aproape de intrari si ferestre pentru ca ele sa indeparteze tantarii si alte insecte.

  1. Rozmarin

Nu credeai ca un condiment atat de cunoscut s-ar putea incadra si aici? Ei bine, se pare ca aceasta planta este utila si impotriva tantarilor. Tocmai de aceea, plaseaz-o in interior sau afara, dar asigura-te ca are parte de mult soare pe parcursul zilei. Trebuie sa stii ca atat planta, in intregime, cat si bucatele din ea, pot fi de ajutor impotriva insectelor.

  1. Muscata

Cine n-are (inca) un ghiveci frumos cu muscate, sa-si cumpere pentru ca ele sunt atat decorative, cat si utile! Tantarii nu se impaca prea bine cu mirosul muscatelor, asa ca iti vor ocoli locuinta sau gradina.

Ei bine, ce zici? Pot fi aceste plante o solutie impotriva insectelor, atat de frecvente primavara si vara?

Daca, insa, ai nevoie de variante ceva mai elaborate pentru Dezinsectie si deratizare, intra pe Gaseste.ro, aici, completeaza pasii necesari inscrierii, spune-ne despre ce ai nevoie si profesionistii vor fi cei care iti vor trimite oferte.

Rolul tau, apoi? Sa il alegi pe cel mai bun!

Nu uita ca tot pe Gaseste.ro, o platforma sigura, gratuita si rapida, vei gasi alti specialisti in servicii pentru casa si gradina: Amenajare spatii verzi, Aer conditionat, Arhitectura, planuri si proiecte de casa, Curatenie casa/vila, Zugraveli, Termoizolatii etc.

No Comments

Post A Comment