5 semne ca pisica ta ar putea suferi de astm - Cine cauta, gaseste.ro!
15748
post-template-default,single,single-post,postid-15748,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

5 semne ca pisica ta ar putea suferi de astm

Astmul este o afectiune periculoasa atat pentru oameni, cat si pentru animale. Si, cum s-a deschis deja “sezonul” alergiilor si al crizelor de astm, ar trebui sa stii care sunt semnalele de alarma in privinta asta daca ai un animal de companie, mai precis o pisica.

Si ele sunt predispuse catre alergii, infectii respiratorii si astm, asa ca nu strica sa treci in revista urmatoarele 5 semne de ingrijorare, care sa urgenteze vizita la un medic veterinar.

Tusea

Crizele de tuse din timpul unei raceli sau tusea ramasa dupa o astfel de perioada ar trebui sa traga un semnal de alarma, sa te anunte ca ceva nu este in regula. Acest simptom poate anunta nu doar astm, ci si alte afectiuni, asa ca suna repede un veterinar!

Respiratie greoaie

Daca pisica ta respira greoi, cu gura deschisa, ba mai mult, arata tot  timpul obosita, iar la finalul zilei e chiar extenuata, e semn ca nu poate respira corect, iar asta o afecteaza negativ foarte mult.

Schimbari in obiceiurile asociate in special somnului si apetitului

Specialistii spun ca, uneori, pisica ar putea sa nu manifeste simptome evidente atunci cand sufera de astm. In schimb, orice schimbare evidenta in viata animalului de companie: insomnie, dificultarea de a dormi, de a manca, lipsa poftei de mancare etc. pot anunta afectiuni mai grave, inclusiv astm.

Oboseste usor si, la efort, respira mai repede

Respiratia rapida, in special dupa ce face efort (moderat sau intens), nu conteaza, poate anunta astm intr-un stadiu ceva mai avansat, asa ca, din nou, consulta medicul cat mai repede!

Buze si gingii albastrui

Schimbarea culorii buzelor si gingiilor este un simptom evident si ingrijorator al astmului la pisici. Anunta doctorul de indata ce observi aceasta manifestare la pisica ta.

Dupa cum vezi, nu e greu sa iti faci un mic ghid al “manifestarilor ingrijoratoare ale astmului”. E drept, insa, ca apoi trebuie sa consulti specialistul. Nu stii niciun medic veterinar bun in zona ta? Gaseste-l aici. E rapid, sigur si gratuit!

Apoi, pentru ca tot ai cont nou pe Gaseste.ro, cauta alti specialisti in servicii legate de animale: Dresaj animale, Pensiune animale, Ingrijire animale, Ambulanta veterinara etc.

No Comments

Post A Comment