5 tips&tricks pentru cele mai reusite fotografii de vacanta - Cine cauta, gaseste.ro!
15773
post-template-default,single,single-post,postid-15773,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

5 tips&tricks pentru cele mai reusite fotografii de vacanta

Biletele sunt cumparate, planurile facute, iar bagajul aproape gata pentru cea mai tare vacanta din vara asta! Ei bine, pe langa aceste aspecte practice, nu uita nici de cele care tin de “partea estetica” a concediului tau. De exemplu, trebuie sa stii cateva tips&tricks pentru momentul in care vei imortaliza cele mai frumoase momente ale vacantei tale!

Asadar, daca esti pasionat de fotografie sau pur si simplu vrei sa faci cele mai reusite fotografii, iata ma jos cateva sfaturi de care sa tii cont in mica ta escapada:

1). Detaliile…in prim plan!

Vei fi tentat sa faci poze clasice, unor obiective turistice importante. Oricat de impresionante ar fi ele in realitate, s-ar putea ca “pe hartie” sa nu mai para atat de spectaculoase! Cand vine vorba de fotografie, insa, tine seama de detalii!

Fie ca pozezi un detaliu special prin culoare, forma sau locatie, fie ca fotografiezi un obiectiv mare, dar cu accent pe alte lucruri din background, fii atent la acele lucruri simple care, deseori, fac diferenta!

2). Semnele care spun o poveste!

Orice fotografie ar trebui sa spuna o poveste, asa ca fii atent la tot ce intalnesti “pe drum”. Desi aparent neimportante, semnele de diverse forme si mesaje vor da culoare locurilor respective, dar si fotogafiilor tale.

Cateva indicatoare cu numele strazilor in limba tarii respective, o placuta in vitrina unui magain cu un mesaj de retinut, numele magazinelor de pe o strada importanta – toate pot construi o fotografie reusita!

3). Include (deseori) oameni in fotografiile tale!

Principalul mod prin care poti “insufleti” o fotografie este aceasta, de a include cel putin o persoana in cadru. Da, e vorba si de context si de restul detaliilor, insa tine minte ca o astfel de imagine va fi mai graitoare decat una “statica”.

Daca reusesti sa surprinzi in instantanee localnici, in activitatea lor zilnica, obisnuita, fotografiile vor fi cu atat mai apreciate.

4). Corpurile – mereu si pe de-antregul in orice fotografie!

Cu siguranta vei avea de fotografiat si persoane dragi, nu doar locurile interesante pe care le-ai vazut. Ori de cate ori ii pozezi si incluzi in cadru, nu uita ca nu ai voie “sa le tai” picioarele” sau sa le trunchiezi inestetic corpurile. Incadreaza corect de fiecare data, astfel incat corpurile sa li se vada pe de-antregul, fara “cropuiri” care nu doar ca nu ii vor complimenta, ca imagine, dar vor da si un aspect neglijent fotografiei.

5). Tine cont de “orele magice”!

Se spune ca cea mai buna lumina pentru a face poze reusite vine cu primele raze ale soarelui, dimineata, dar si cu ultimele raze, la asfintit.  Lumina, umbrele, tonurile sunt mai blande, ofertante si misterioase acum fata de mijlocul zilei cand lumina tinde sa devina mai rece. Asadar, merita sa faci ceva eforturi pentru a prinde niste cadre interesante in aceste momente ale zilei!

Mai stii si alte trucuri in alte fotografiei? Scrie-ne mai jos cateva dintre sfaturile personale pentru a le incerca si ceilalti pasionati de fotografie.

Daca, insa, pregatesti un eveniment important in perioada urmatoare sau pur si simplu ai vrea un photo-session alaturi de un profesionist, cauta-l si gaseste-l aici!

Pe Gaseste.ro e simplu, rapid si gratuit sa gasesti specialisti in Productie Foto/Video! Pasii sunt urmatorii: intri aici, parcurgi etapele necesare inscrierii, studiezi ofertele pe care le primesti si alegi cel mai potrivit cameraman/fotograf pentru tine si doleantele tale!

Dupa acest proiect, nu uita ca pe acelasi site poti gasi profesionisti intr-o multime de alte domenii: Decoratiuni si obiecte personalizate, Organizare evenimente, Servicii de catering, Servicii cosmetice, Sanatate & Relaxare, Curatenie, Muzica etc.

un articol de Marina Rasnoveanu

No Comments

Post A Comment