Ce ii inspira pe artisti? - Povestile din spatele unora dintre cele mai celebre cantece - Cine cauta, gaseste.ro!
15788
post-template-default,single,single-post,postid-15788,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Ce ii inspira pe artisti? – Povestile din spatele unora dintre cele mai celebre cantece

Te-ai intrebat vreodata care sunt povestile din spatele melodiilor preferate? Artistii sunt inspirati deseori de unele dintre cele ciudate sau emotionante motive, iar asta nu face decat sa ne bucure pentru ca, in final, publicul se bucura cel mai mult de rezultat.

Asadar, daca ai fost vreodata curios sa afli cum au luat nastere poate unele dintre cantecele tale preferate, iata-le povestea mai jos:

Hey Jude – The Beatles

Paul McCartney, cel care a compus piesa, a declarat ca, initial, Hey Jude era Hey Jules. McCartney compusese piesa pentru Julian Lennon, primul copil al lui John Lennon cu prima sa sotie, Chyntia. Julian trecea printr-o perioada grea odata cu divortul parintilor sai, iar McCartney a fost inspirat de aceasta situatia. Paradoxal, Julian a aflat de-abia 20 de ani mai tarziu ca el s-a aflat in spatele celebrului cantec The Beatles.

Hollaback Girl – Gwen Stefani

Iti mai amintesti hitul lui Gwen Stefani, Hollaback Girl? Un cantec nu foarte mult in stilul cantaretei, dar care a facut furori si s-a clasat pe cele mai inalte pozitii ale topurilor internationale. Nu multi sunt cei care stiu ca acest cantec a fost de fapt un raspuns pentru Courtney Love care o numise pe Stefani “o simpla majoreta’. Ei bine, Gwen Stefani a dus razbunarea la rang de arta si a demonstrat ca tot ce conteaza e sa folosesti tot ce se ti se intampla in avantajul tau.

Wish You Were Here – Pink Floyd

Intreg albumul “Wish You Were Here” ii este dedicat fostului membru al trupei, Syd Barrett. Cantecul cu acelasi nume, insa, are o poveste ceva mai speciala. Chiar Roger Waters a declarat ca aceasta melodie este inspirata de lupta lui Barrett cu schizofrenia si ca are la baza un poem pe care chiar el l-a scris despre desprinderea lui Barrett de realitate.

Freedom – George Michael

Hitul din 1990 al lui George Michael are o poveste in spate despre care nu s-a stiut pentru mult timp. Se pare ca artistul a vazut in acest cantec un act de revolta impotriva industriei muzicale si a MTV-ului. George Michael isi crease o imagine in concordanta cu valorile acestei industrii, imagine pe care, insa, o ura si care nu corespundea cu realitatea.

Poker Face – Lady Gaga

Mult timp s-a crezut ca hitul lui Lady Gaga este despre Las Vegas si jocurile de noroc. Apoi, insa, artista care este acum un ambasador activ al comunitatii gay a marturisit ca a compus acel cantec inspirata  fiind de momentele in care avea o relatie cu un barbat, dar ii ascundea acestuia dorinta de a fi cu o femeie.

Artistii formeaza o lume uneori de neinteles, dar cu atat mai frumoasa. Daca tu crezi ca ai talent si acolo iti este locul, cauta pe Gaseste.ro un instructor care sa te indrume. Aici poti gasi profesionisti in lectii canto, lectii chitara bass, lectii de chitara, lectii de dans, lectii de actorie, lectii de pian, lectii tobe etc.

un articol de Marina Rasnoveanu

No Comments

Post A Comment