Ce sa nu ratezi in Corfu, insula de smarald a Greciei - Cine cauta, gaseste.ro!
15799
post-template-default,single,single-post,postid-15799,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Ce sa nu ratezi in Corfu, insula de smarald a Greciei

Te-ai obisnuit, poate, cu plajele ascunse si culorile ireale ale insulelor grecesti, insa Corfu vine cu ceva special. Golfuletele cu apa de un smarald stralucitor, padurile de pini, palatele printeselor de care ai citit in carti sau capitala ce aduce intrucatva cu oraselele spaniole – oricare dintre acestea poate fi motivul principal pentru care Corfu e, intr-adevar, o insula de neuitat.

Motive suficiente pentru a planifica vara asta un concediu in Corfu sau chiar o escapada, mai ales ca aceasta insula nu este chiar atat de indepartata de Romania. Pentru a te convinge, insa, iata mai jos cateva obiective de neratat in Corfu, insula de smarald a Greciei:

Biserica Vlaherna si insula Soarecelui

In mijlocul apelor, sta biserica Vlaherna, o asezare micuta, intima, cu pereti varuiti in alb si un interior simplu, cu icoane vechi si o atmosfera incarcata de spiritualitate. Fie ca esti sau nu religios, trebuie sa vizitezi acest obiectiv. Locatia, apropierea cu insula Soarecelui, faptul ca de acolo poti vedea avioanele care aterizeaza, balconul din apropiere pe care se fac cele mai frumoase poze – toate intregesc importanta acestui obiectiv din Corfu.

Palatul Printesei Sissi

Printesa Sissi a gasit in Corfu nu doar un loc de vacanta, ci si un leac pentru boala de plamani care o chinuia. Palatul sau este astazi un loc binecunoscut in Corfu. Gradinile luxuriante, interiorul bogat in elemente decorative care mai de care mai spectaculoase, statuia impunatoare a lui Achile, dar si privelistea ce te lasa fara cuvinte – doar cateva dintre motivele pentru care trebuie sa incluzi palatul pe lista obiectivelor “must see”.

Paleokastritsa

Un golfulet intim si ascuns, Paleokastrita este unul dintre cele mai exotice locuri ale insulei Corfu. Cu privelisti minunate, stanci de-o parte si de alta a plajei de nisip, pesteri pe care le poti vizita cu barca sau cu submarinul cu podea din sticla, Paleokastrita este fara doar si poate cel mai cunoscut resort din insula. Asadar, trebuie sa faci si tu o plimbare pana acolo, cel putin pentru privelistea de neuitat.

Canal D’Amour si cina luata pe La Bella Vista

Un alt golf vestit in Corfu este Canal D’Amour. In forma de inima, se spune ca indragostitii care fac baie aici vor ramane impreuna toata viata. Un pic mai sus, La Bella Vista este un platou de pe care se fac cele mai frumoase poze si unde poti savura la tavernele locale delicioasele preparate grecesti.

Biserica Sf. Spirion si capitala insulei, Kerkyra

Capitala insulei Corfu este cu siguranta de neratat. Cu un aer aparte, cosmopolit, dar totusi traditional, Kerkyra imbina bisericile micute cu cele mari, care adapostesc moastele unor sfinti importanti, cum ar fi cele ale Sf. Spiridon sau Sf. Teodora. Pe langa asta, vei fi fermecat de stradutele inguste, hainele colorate atarnate pe sarme, florile colorate rasarite de dupa cladirile vechi sau fortareata vechiului oras.

Ti-am dat destule motive pentru a rezerva o vacanta in Corfu, spunem noi! Daca, insa, pana acum ai amanat acest motiv pentru ca ai in ingrijire un batran sau un animal de companie, Gaseste.ro iti vine in ajutor.

Pe aceasta platforma sigura, gratuita si eficienta gasesti cei mai buni specialisti (persoane fizice sau firme) pentru Ingrijire Seniori si Pensiune animale de companie.

Intra pe categoriile de mai  sus, spune-ne doleantele tale, fa-ti cont nou si vei incepe sa primesti oferte de la specialisti.

Apoi, nu uita ca tot aici vei gasi profesionisti intr-o multime de alte domenii: Manichiura-Pedichiura, Consilier Fashion, Traduceri si Interpretariat, Depozitare, Decoratiuni Interioare, Aer Conditionat, Servicii de Curatenie, Amenajari curti si gradini, Organizari evenimente etc.

un articol de Marina Rasnoveanu

No Comments

Post A Comment