Cum reactioneaza creierul nostru dupa un singur antrenament fizic? (Studiu) - Cine cauta, gaseste.ro!
15760
post-template-default,single,single-post,postid-15760,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Cum reactioneaza creierul nostru dupa un singur antrenament fizic? (Studiu)

Sa facem sport sau sa nu facem sport? Asta e intrebarea! Bineinteles, regulile le stim si noi, dar pare tare greu sa ne tinem de un antrenament riguros, mai ales ca, sustineau studiile de pana acum, sportul ne ajuta doar daca e practicat in mod regulat!

Ei bine, se pare ca lucrurile se mai schimba si nici macar oamenii de stiinta nu mai  sunt atat de stricti. O noua cercetare publicata zilele trecute in revista de specialitate Brain Plasticity si mentionata de Medical News Today vine sa demonstreze contrariul, aratand efectul pozitiv al unei singure sedinte de activitate fizica asupra dispozitiei si a capacitatilor noastre cognitive!

Specialistii de la Center for Neural Science, New York University au avut ca subiecti atat oameni, cat si rozatoare. Sesiunea de exercitii fizice a durat in medie o ora, iar cercetatorii si-au strans informatiile, dar si concluziile ulterioare pe baza testelor de imagistica a creierului si a studiilor electrofiziologice.

Ce au descoperit – Cum ne influenteaza chiar si un singur antrenament fizic?

La finalul studiului s-a constatat ca o singura sesiune de exercitii fizice este mult subapreciata si asta pentru ca ea duce la o multime de efecte benefice asupra noastra:

1). Un singur antrenament fizic ne-ar putea proteja impotriva neurodegenerarii si a altor forme de insuficienta cognitiva asociate imbatranirii.

2). Actioneaza pe trei coordonate principale: reduce stresul, imbunatateste tonusul si dispozitia si faciliteaza procesele mentale prin care planificam, ne concentram si reusim sa facem actiuni de multitasking!

3). Actioneaza asupra unor zone ale creierului, ducand la un nivel mai mare de dopamina, epinefrina, serotonina si noradrenalina.

Fiecare dintre aceste substante are rolul ei: de exemplu, dopamina ne ajuta sa invatam mai usor, in vreme ce serotonina scade riscul de anxietate si depresie!

4). Creste nivelul asa numitilor neuromodulatori, substante chimice care ne ajuta sa ne simtim bine!

Cu atat de multe beneficii asupra creierului nostru, e clar ca nu mai trebuie sa gandim ca o singura sesiune de exercitii fizice e o pierdere de vreme!

Mai bine intra aici, cauta-ti un instructor in zona ta si incepe sa faci forma de miscare care ti se potriveste.

Poti sa alegi sesiuni individualizate sau poate te atrag mai mult lectiile Zumba, Pilates sau Yoga! Nu conteaza! Conteaza doar sa vrei sa faci o schimbare in viata ta si, se pare, sportul ar trebui sa fie printre primele pe lista asta de “must change”!

Si, daca toti iti faci un cont gratuit si eficient pe Gaseste.ro, nu uita ca tot aici poti gasi o multime de specialisti care sa te ajute sa ai un tonus si o  imagine de invidiat: Masaj, Specialisti in Terapii Complementare , Tratamente corporale, Tratamente faciale etc.

un articol de Marina Rasnoveanu

No Comments

Post A Comment