Cum sa pastrezi legumele cu frunze verzi mai proaspete, pentru mai mult timp – 3 tips&tricks - Cine cauta, gaseste.ro!
15751
post-template-default,single,single-post,postid-15751,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Cum sa pastrezi legumele cu frunze verzi mai proaspete, pentru mai mult timp – 3 tips&tricks

Legumele cu frunze verzi sunt printre cele mai sanatoase, dar si cele mai pretentioase alimente. Si asta pentru ca, pentru a le avea mereu proaspete, trebuie sa le cumperi zilnic de la piata sau supermarket.

Citeste mai jos, insa, 3 trucuri simple si eficine cu ajutorul carora sa le pastrezi mai proaspete, pentru mai mult timp.

Pastreaza-le intr-o cutie, infasurate intr-un prosop de hartie

Ia o cutie sau un container, tapeteaza-l cu 1-2 prosoape de hartie sau servetele din hartie si apoi adauga legumele cu frunze verzi pana sus. Acopera apoi cu un alt strat de hartie si inchide etans. Pastreaza in frigider, pentru 5-6 zile, nu mai mult.

Da-le un refresh cu un jet de apa foarte rece

Pentru a revigora un pic legumele cu frunze verzi uitate pe masa din bucatarie sau in frigider, depozitate in mod necorespunzator, spala-le bine cu un jet de apa foarte rece. Poti lua un bol mai mare, adaugi legumele cu frunze verzi, apoi apa foarte rece si le lasi asa timp de 2-3 minute.

Depoziteaza-le in frigider, dar “asa cum se cuvine”

Cei mai multi dintre noi, depozitam legumele cu frunze verzi in frigider, fara alte tine cont de alte detalii. Nu, metoda corecta nu este aceasta, asta daca vrei sa ai legumele cu frunze verzi proaspete, pentru cat mai mult timp.

Asadar, iata de ce ar trebui sa tii cont. In primul rand, nu le spala de cum ai venit acasa. Ele se spala doar cu putin timp inainte de consum. Apoi, pune-le in frigider, depozitate dupa cum doresti, insa tinand cont de unele trucuri. De exemplu, nu este indicat sa le plasezi in locurile cele mai racoroase ale frigiderului pentru ca se vor vesteji mult mai repede.

Ei bine, ce zici de aceste mici trucuri? Mai stii si altele? Daca da, te rugam sa ne lasi un comentariu aici sau pe pagina noastra de Facebook.

Esti si tu preocupat de un stil de viata sanatos? Atunci, e posibil sa fii in cautarea unor specialisti in domenii diferite, dar care sa viseze acelasi subiect: cum sa traim mai frumos, mai sanatos si mai intens.

Intra pe Gaseste.ro si cauta profesionisti intr-o multime de domenii asociate acestui topic: nutritionist, masaj, acupunctura, life coaching, kinetoterapie/fizioterapie, Instructor personal fitness, lectii de dans, lectii de inot etc. Vezi pe Gaseste.ro toate categoriile!

No Comments

Post A Comment