De ce sa tii cont cand alegi cameramanul/fotograful pentru evenimentul tau? - Cine cauta, gaseste.ro!
15530
post-template-default,single,single-post,postid-15530,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

De ce sa tii cont cand alegi cameramanul/fotograful pentru evenimentul tau?

„Pastreaza amintirile in memoria ta, e cel mai important!” – a cam trecut vremea acestui sfat, nu-i asa? Nu, astazi ne dorim ca orice eveniment important sa fie surprins in cele mai frumoase imagini, foto sau video, pentru a putea retrai acele momente oricand.

Si, cu toata tehnologia asta la indemana, nici nu este de mirare, insa mai sunt cateva aspecte de care sa tii seama atunci cand angajezi un cameraman sau fotograf „personal”. Aparatura nu e totul, asa ca uite mai jos dupa ce alte criterii ar trebui sa te ghidezi:

1). Book-ul sau reprezentativ

Book-ul este de fapt un portofoliu cu cele mai insemnate „creatii ale lui”. Ori de cate ori intalnesti un fotograf sau cameraman profesionist, cere-i acest book cu imagini foto sau video. Nu te multumi cu cele online, ci vedeti-va la o cafea si studiaza bine si pozele printate, de pilda.

Cu siguranta iti vei dori un album foto printat, asa ca asigura-te ca totul este in regula si in sensul acesta.

2). Recomandarile prietenilor sau ale clientilor precedenti

Daca ai ceva prieteni care au avut evenimente inaintea ta si au fost foarte multumiti de cei cu care au colaborat in domeniul asta, cere-le sfatul. Aici, insa, nu te multumi doar in a admira niste poze cu prietenii pe care oricum nu le poti spune ca nu sunt fotogenici, ci cere detalii legate si de comportamentul fotografului/cameramanului.

Cat de relaxat a fost in timpul evenimentului, daca se arata stresat de ceilalti participanti care voiau si ei sa faca poze sau sa filmeze, daca a colaborat bine cu prietenii tai, daca a respectat termenul de trimitere al materialului etc.

3). Cat de specializat este pe tipul de eveniment organizat de tine

Specializat sau experimentat, am putea spune. Bineinteles, un fotograf sau cameraman care are 75% din portofoliu cu nunti, va sti mai multe despre acest tip de eveniment. Ipostazele, lumina, detaliile – toate ar putea fi inedite si surprinzatoare, in sensul bun.

Un astfel de profesionist ar trebui sa iti propuna el un anumit cadru special astfel incat pozele sau imaginile sa fie cu atat mai frumoase.

4). Comunicarea e si ea foarte importanta

Intalniti-va la o cafea si stati 1-2 ore impreuna, discutand despre evenimentul urmator. Oricat de priceput si experimentat ar fi un astfel de profesionist, se poate ca pur si simplu sa nu iti placa. Fie sa nu fiti pe aceeasi lungime de unda, fie sa ti se para destul de pretentios (atentie, intreaba-l si ce asteptari are el), asa ca mai bine renunti daca ti se pare ca intre voi nu este o „chimie” prea buna.

5). Vorbeste cu el si despre temerile sau cerintele tale

Nu toata lumea este fotogenica sau telegenica. Daca ai astfel de temeri, vorbeste despre ele deschis cu fotograful tau. De exemplu, sunt oameni care arata mai bine fotografiati dintr-un anume unghi sau pentru care fotografii ar trebui sa faca un pic mai mult efort pentru a nu le evidentia trasaturi prea pregnante. Asadar, vorbeste despre ele cu specialistul „in teste” si nu te sfii sa ii ceri si cateva mostre ca stie ceea ce face, chiar si in ceea ce te priveste.

6). Tine seama si de raportul calitate-pret

Vezi ce buget ai si cat la suta aloci angajarii unor specialisti in Foto/Video. Apoi, incearca sa iti faci o lista cu 3-4 nume pe baza criterilor de mai sus si sa vezi care s-ar incadra in bugetul tau.

Bineinteles, daca ti se pare ca ai gasit profesionistul perfect, ai mai putea ajusta la pret, in functie de situatie.

Dupa cum vezi, nu e atat de greu sa colaborezi cu un specialist in Foto/Video. Trebuie doar sa stii ce vrei, unde si ce sa cauti.

Daca ai dubii in privinta locului, uite aici o platforma perfecta pentru asta. Gaseste.ro e un site eficient, rapid si gratuit pentru astfel de „research”. Documentare cu final fericit, am putea spune, pentru ca iti faci cont si vei incepe sa primesti numaidecat oferte de la specialisti.

Dupa ce rezolvi problema asta, cauta alti specialisti in domenii care te-ar putea interesa: Sanatate si relaxare, Servicii de catering, Decoratiuni si Obiecte personalizate, Organizari evenimente etc.

No Comments

Post A Comment