Remedii simple si eficiente contra insomniei - Cine cauta, gaseste.ro!
15650
post-template-default,single,single-post,postid-15650,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Remedii simple si eficiente contra insomniei

Stresul zilnic, stilul de viata haotic, obiceiurile nu tocmai sanatoase sau unele afectiuni sunt doar cateva dintre cauzele insomniei. In prima faza, tindem sa o ignoram, crezand ca va trece de la sine. Lucrurile nu stau, totusi, chiar asa, si asta pentru ca insomnia poate declansa sau agrava unele afectiuni de sanatate.

Tocmai de aceea, nu neglija orele de nesomn, ci incearca sa rezolvi aceasta problema cu remedii simple si eficiente. Exact ca cele prezentate de noi mai jos.

  1. Apeleaza la ceaiuri din plante!

Ceaiul de tei, ceaiul de musetel, ceaiul de floarea pasiunii si ceaiul de valeriana sunt cele mai cunoscute impotriva insomniei. Poti opta atat pentru planta pe care o infuzezi, apoi, in apa fierbinte, cat si pentru capsule. E important sa nu abuzezi de ele, ci sa le folosesti o perioada cat mai scurta de timp. O alta solutie ar fi sa le alternezi si sa incerci, apoi, sa faci o pauza pentru a vedea cum iti reactioneaza organismul.

  1. Uleiurile esentiale, si ele de ajutor!

In ultimii ani, uleiurile esentiale au crescut in popularitate si asta pentru ca din ce in ce mai multe persoane le-au incercat pentru diverse afectiuni sau manifestari suparatoare. Inainte de a-ti dezvalui top 5 uleiuri esentiale contra insomniei, trebuie sa retii ca uleiurile trebuie sa fie esentiale, pure, din “sursa sigura”, chiar daca ceva mai costisitoare.

Uleiul esential de lavanda este cel mai folosit contra insomniei. Foloseste un difuzor special sau pur si simplu maseaza-ti palmele cu 1-2 picaturi de ulei si treceti-le apoi peste perna. Alte uleiuri folositoare in acest sens mai pot fi si cel de musetel, de portocala, de lemn de cedru si uleiul de vetiver.

  1. Suplimenteaza cu magneziu si calciu

Atat magneziul, cat si calciul ajuta la un somn de calitate si, bineinteles, la eliminarea insomniei. Cand le iei impreuna, efectul lor este mult potentat. Consulta-te cu medicul de familie in privinta dozelor sau ia 200 mg de magneziu si 600 mg de calciu  in fiecare seara.

  1. Apeleaza la metode complementare de tratament

Yoga, acupunctura, masaj sau poate chiar cateva sedinte la psihoterapeut toate pot fi de mare ajutor in contextul insomniei. Deseori, aceasta apare in urma unor probleme emotionale. In plus, chiar si stresul si grijile cotidiene pot fi inlaturate cu ajutorul acestor tehnici cu care noi, e drept, nu suntem foarte obisnuiti. Odata ce le vei incerca, insa, vei vedea cat de benefice sunt.

  1. Fa schimbari in stilul de viata!

Bineinteles, minunea nu se intampla peste noapte si, mai ales, nu rezista daca nu faci si tu unele ajustari ale modului in care traiesti. Asadar, ai nevoie de o rutina a somnului (te duci la somn la aceeasi ora, in fiecare seara, lasi telefonul si televizorul deoparte cu 1-2 ore inainte de a adormi, mananci mai putin la cina etc.) si incerci sa iti schimbi perpsectiva asupra lucrurilor, tocmai pentru a nu mai fi atat de stresat.

In cazul in care recomandarea noastra de la punctul 4 ti se pare o varianta demna de urmat, iata aici unde poti gasi cei mai buni si mai aproape specialisti in Masaj, Terapie, Acupunctura, Fizioterapie, Life Coaching, Kinetoterapie, Terapii Complementare etc.

No Comments

Post A Comment