Te confrunti cu diverse alergii? 5 plante de care sa te feresti - Cine cauta, gaseste.ro!
15811
post-template-default,single,single-post,postid-15811,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Te confrunti cu diverse alergii? 5 plante de care sa te feresti

Din mai pana in septembrie suntem in plin sezon al alergiilor. In ultimii ani, din ce in ce mai multe persoane se confrunta cu astfel de sensibilitati, testele alergenice fiind cele care pot pune un diagnostic clar in aceasta privinta.

Pana acolo sau insotind recomandarile medicului specialisti, iata mai jos cateva date despre 5 dintre cele mai alergenice plante pe care, deseori, le avem in casa. Nu spune nimeni ca obligatoriu vei dezvolta reactii adverse la acestea insa pe fondul tau alergic ar fi bine sa fii atent cand esti “in prezenta lor”.

Margaretele

Daca ai primit un buchet de margarete sau te gandesti sa le incluzi in buchetele pentru diverse evenimente, ia in calcul faptul ca aceste flori au foarte mult polen. Ca mai toate plantele din familia Asteraceae, si margaretele pot da probleme celor cu tot felul de alergii, in special celor cu alergie la polen.

Floarea-soarelui

Una dintre cele mai alergenice flori: peste 30% dintre cei care se confrunta cu alergii nu suporta nici floarea-soarelui. Asadar, oricat de frumos ar fi un buchet sau un ghiveci cu floarea-soarelui, gandeste-te de doua ori inainte.

Crizantemele

Esti deja diagnosticat cu alergii la polenul de “august-septembrie”? Atunci, riscul de a nu reactiona tocmai bine in preajma crizantemelor creste. Si aici e o problema cu polenul, iar cei care au reactii alergice la margarete si floarea soarelui ar trebui sa se fereasca si de crizanteme. Cel putin sa nu le aiba in casa, in camera in care isi petrec cel mai mult timp.

Musetel

Fie ca ai primit musetel de la cineva de la tara si il intinzi pe o suprafata neteda din bucatarie pentru a se usca, fie ca primesti un buchet de flori care contine si musetel, ar trebui sa fii atent! De ce? Si musetelul este inrudit cu ambrozia, cea mai alergenica planta, spun specialistii. Asadar, sa nu te mire daca ai nas infundat sau ochi rosii dupa ce pastrezi in casa mai mult timp o cantitate ceva mai mare de musetel.

Floarea de morcov salbatic

Cunoscuta si ca “Queen Ann’s lace”, floarea de morcov salbatic este deseori folosita in aranjamentele florale. Populara in special in primavara-vara, floarea de morcov salbatic ar trebui evitata de cei cu alergii la plante sau polen pentru ca poate cauza iritatii ale pielii.

Acum, ca ai aflat de ce anume sa te feresti, e timpul sa stii si unde si cum sa gasesti cei mai buni specialisti in Decoratiuni Florale. Da click aici, completeaza formularul si vei primi numaidecat oferte de la specialisti.

Tot in ceea ce priveste plantele, de exterior de aceasta data, apeleaza la aceeasi platforma pentru a-ti inlesni colaborarea cu profesionisti in domeniul Amenajari curti si gradini.

Si, daca tot ti-ai facut aici cont nou, nu uita pe viitor ca pe Gaseste.ro poti gasi alti specialisti si din alte domenii, cum ar fi: Servicii Catering, Organizare Evenimente, Decoratiuni Interioare, Acupunctura, Nutritionist, Masaj, Servicii cosmetice etc.

No Comments

Post A Comment