Terapia de cuplu – o necesitate sau doar un moft? - Cine cauta, gaseste.ro!
15577
post-template-default,single,single-post,postid-15577,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Terapia de cuplu – o necesitate sau doar un moft?

Ai ajuns intr-un impas in relatie si te gandesti sa apelezi la ajutor din exterior? Terapa de cuplu poate fi o solutie, mai ales daca ambii parteneri sunt de acord si incearca sa gaseasca o cale de a depasi acest obstacol.

Terapia de cuplu este inca o notiune noua pentru romani. De aceea, poate, multi o evita sau nu vor sa recunoasca ca au apelat la ea.

Citeste mai jos, insa, cat de eficienta poate fi, cand te poate ajuta si cum sa gasesti un specialist potrivit, cu experienta in terapia de cuplu.

Cat de importanta este terapia de cuplu?

Terapia poate salva acel cuplu de la destramare sau, dimpotriva, ii poate arata ca nu mai e nimic de facut. In ultimii ani au fost realizate mai multe studii care au incercat „sa masoare” eficienta terapiei de cuplu.

De fiecare data, specialistii au fost de acord ca terapia poate da rezultate atat timp cat ambii parteneri isi doresc gasirea unei solutii, amandoi sunt de acord cu aceasta terapie si, bineinteles, problemele dintre ei nu sunt de nerezolvat.

In plus, nu trebuie sa uitam ca terapia de cuplu se realizeaza de fapt intre trei persoane, ceea ce inseamna ca terapeutul singur nu este direct responsabil nici pentru succesul, dar nici pentru esecul terapiei.

Specialistii au realizat chiar si o lista cu situatiile in care terapia de cuplu poate ajuta sau nu poate ajuta doi oameni care odata s-au iubit, poate se iubesc si in prezent, insa nu stiu daca sa mai continue sau nu.

Cand te poate ajuta terapia de cuplu:

  • Intelegi ca va confruntati cu probleme, insa vrei sa le abordezi si dintr-o perspectiva noua.
  • Vrei sa inveti cum sa dezamorsezi conflictele folosind metodele oferite de terapeut.
  • Ai nevoie de un teritoriu neutru pentru a-ti expune nemultumirile sau chiar pentru a lasa in urma tot ceea ce te deranja.
  • Partenerii inca se mai iubesc si isi doresc sa recladeasca acea relatie pe care o aveau odata. Impasul intr-o relatie, insa, nu ne lasa sau ne rapeste abilitatea de a face asta cu la fel de multa usurinta ca in trecut. Aici intervine si ajuta terapeutul.
  • Ambii parteneri isi asuma responsabilitatea actelor lor si doresc sa vada daca mai exista sau nu o solutie de iesire.

Cand nu te poate ajuta terapia de cuplu:

  • Probleme de cuplu sunt prea grave si dureaza de prea mult timp pentru ca un ajutor din exterior sa mai fie eficient.
  • Unul dintre parteneri nu este sincer, a luat deja decizia de a incheia relatia, insa accepta terapia de cuplu din remuscare sau chiar ca modalitate de a-i comunica decizia finala celuilalt.
  • Implica o dependenta sau o probleme mai grava care nu a fost abordata la momentul potrivit.
  • Abuzul fizic, verbal sau emotional este frecvent in acea relatie.
  • Terapeutul nu are specializare in terapie de cuplu sau pur si simplu intre parteneri si terapeut nu exista o buna comunicare.

Dupa cum vezi, exista anumite do’s & dont’s chiar si in terapia de cuplu.

Noi am spune ca, dupa ce decideti ca asta e calea de urmat, sa va alegeti cu grija terapeutul.

Sa fie calificat pentru terapie de cuplu, sa aiba experienta, sa comunice bine cu voi si, bineinteles, sa existe „chimie”. Daca toate acestea sunt indeplinite, nu ar trebui sa existe niciun impediment pentru ca terapia de cuplu sa fie, in cazul vostru, cheia unei relatii frumoase si armonioase.

In cazul in care nu stii nicio modalitate prin care sa gasesti acest terapeut perfect pentru voi, incearca si pe Gaseste.ro! E simplu, rapid si gratuit! Intri pe sectiunea de Consiliere, bifezi Terapeut de Cuplu, dai mai multe detalii despre ce iti doresti de la respectivul specialist si iti faci cont nou pe site. In cel mai scurt timp posibil vei primi oferte de la profesionistii inscrisi deja pe site. Alegerea iti apartine.

Si, daca tot ai rezolvat problema asta a impasului in cuplu, nu uita apoi ca aveti nevoie de alti specialisti „pentru familie”. De exemplu, tot aici poti gasi o bona, un antrenor personal sau o sala fitness pentru a merge impreuna la antrenamentele fizice, un hairstylist sau un makeup artist profesionist pentru atunci cand vrei sa arati bine pentru tine sau pentru cel drag etc.

 

No Comments

Post A Comment