Terapie infantila – 3 situatii in care copilul are nevoie de consiliere - Cine cauta, gaseste.ro!
copii, terapie, terapie infantila
15472
post-template-default,single,single-post,postid-15472,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Terapie infantila – 3 situatii in care copilul are nevoie de consiliere

Nu numai adultii au nevoie, cand si cand, de consiliere. Copiii, la randul lor, pot trece prin anumite traume, transformari sau greutati pe care parintii nu stiu cum sa le gestioneze. Aici intervine terapeutul specializat in terapie infantila.

Da, multi parinti aleg sa inchida ochii, sa incerce sa rezolve singuri respectiva problema sau sa creada ca timpul va vindeca orice rana. Da, poate ca asa e, dar in cazul copiilor, acele cicatrici vor avea repercursiuni pentru toata viata.

Asadar, daca faci parte din categoria parintilor responsabili si informati, care stiu ca specialistul abordeaza orice problema altfel, iata mai jos cateva situatii in care copiii ar putea avea nevoie de consiliere si terapie specializata.

1). Parintii divorteaza

Indiferent de varsta copiilor, divortul parintilor este o adevarata drama pentru cei mici si, uneori, si pentru cei mari. Oricat de mult voi, ca adulti, ati incerca sa le faceti aceasta schimbare mai usoara, copiii pot vedea toata situatia diferit si, uneori, mult mai agravat decat in realitate. Scaderea stimei de sine, sentimentul de abandon, scaderea randamentului la scoala, izolarea, revolta – pot fi doar cateva dintre repercursiunile pe care un terapeut va sti cum sa le „anihileze”.

In plus, terapeutul ar putea discuta cu voi, parintii, despre conduita de preferat „de dupa divort”.

2). Va schimbati domiciliul (des), iar copilul este rupt din mediul lui obisnuit

Fie ca schimbarea domiciliului se face constant, fie ca aceasta este o situatie singulara, copilul s-ar putea simti, din nou, debusolat. Bineinteles, depinde de personalitatea fiecarui copil, insa ar fi bine sa-i studiezi comportamentul pentru a te asigura ca nu se izoleaza, nu se refugiaza in calculator sau alte vicii.

Orice copil are nevoie de radacini, iar in momentul in care el nu si le poate forma, pot aparea niste tulburari pe care un specialist stie altfel cum sa le abordeze.

3). A trecut printr-o trama majora

Moarte unui parinte sau a unui bunic, un accident de masina, un episod pe care el l-a perceput drept amenintator sau chiar infricosator, un educator sau profesor cu o conduita necorespunzatoare si o atitudine de neacceptat fata de copil etc. – traumele de acest fel sunt cele in care nici nu ar mai trebui sa stai pe ganduri in a contacta sau nu un terapeut. Deseori, copilul nici nu afiseaza vreo schimbare evidenta, insa in interior acesta traieste sentimente si senzatii cu adevarat distructive.

In plus, deseori aceste traume aduc nu doar tulburari la nivel interior, ci si probleme precum insomnie, balbism etc.

Pe langa situatiile mai mult sau mai putin generale, cunoaste-ti si observa-ti copilul! Inainte de a vedea ca ceva este in neregula, tu trebuie sa stii care este comportamentul lui obisnuit, iar asta nu o poti face decat daca il cunosti, petreceti timp impreuna, va jucati si creati o punte de legatura, incredere si respect.

Dupa, lasa specialistul sa va arate calea de urmat. Daca nu stii niciunul, intra aici, completeaza cei 5 pasi necesari inscrierii si vei primi numaidecat oferte de la specialistii din zona ta, cu experienta si pregatire in aria de expertiza pe care o soliciti.

La final, cand vei rezolva problema asta sau, de ce nu, concomitent, sa stii ca pe Gaseste.ro, ai diverse alte sectiuni dedicate copilului tau: Cursuri arte, Cursuri limbi straine & pregatire, Bona-Babysitter, Meditatii etc.

No Comments

Post A Comment