Vrei sa incepi sa alergi? – 5 detalii pe care trebuie sa le stii - Cine cauta, gaseste.ro!
15841
post-template-default,single,single-post,postid-15841,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Vrei sa incepi sa alergi? – 5 detalii pe care trebuie sa le stii

Poate fi destul de dificil sa ne alegem forma de miscare fizica potrivita. Tonusul general, unele afectiuni, preferintele personale – toate conteaza in acest sen. Dintre toate antrenamentele, alergarea este, poate, cea mai la indemana noua, cu multiple beneficii asupra sanatatii.

Nu ai nevoie de echipament sofisticat, antrenor sau o sala fitness in apropiere de casa (asta daca e vara), asa ca de ce sa nu pui alergarea pe lista de activitati “must try”?

Daca esti si tu in asentimentul nostru si vrei sa incepi sa alergi constant, iata mai jos cateva informatii de baza pe care orice alergator incepator ar trebui sa le cunoasca.

Alegeti cu grija incaltamintea!

Du-te la un magazin cu articole sportive (daca se poate detinut de persoane care alearga constant) si gaseste-ti “perechea potrivita”. Consultantii magazinului ar trebui sa iti dea mai multa informatii legate de brand, model si pret, insa tu trebuie sa stii ca nu ar trebui sa achizitionezi incaltaminte prea mica si stramta pentru ca, oricum, dupa alergat, picioarele ti se vor umfla.

Adapteaza-ti echipamentul in functie de vreme si sezon!

E drept, alergatorii nu se uita la detalii privind trendul intr-ale fashionului. Asadar, fii practic: o pereche de colanti sau pantaloni scurt si o bustiera fitness. Iarna, nu uita sa adaugi alte straturi de haine, dar intotdeauna primul strat trebuie sa fie mulat, aproape de piele, tocmai ca sa nu iti fie frig.

Nu uita de incalzire si fii atent la durere!

Chiar daca pare un antrenament usor, si alergarea are nevoie de incalzire. Asadar, executa cateva miscari fizice usoare 10 minute inainte de a porni sa alergi. Creste eficienta antrenamentului si iti pregateste corpul pentru efortul de dupa, scazand totodata si riscul de accidente.

Pe de alta parte, nu te ingrijora daca ai febra musculara. E normal. Important e ca aceasta durere sa se atenueze odata cu incalzirea si inceperea alergarii, nu sa se accentueze.

Seteaza-ti “rutele” preferate!

Poti alerga oriunde: in jurul blocului, in parcuri, pe piste special amenajate (ar fi ideala pentru ca sunt mai ok ca duritate si iti poti masura performantele mai usoare), in sala fitness pe banda de alergare etc. Tot ce trebuie sa faci e sa iti setezi aceste rupe preferate care sa te motiveze sa alergi constant.

Apeleaza si la ceva “device-uri” pentru alergat!

Sa recunoastem, chiar si pentru alergat ne trebuie o motivatie, un fel de “antrenor personal” care sa ne arate cat de mult si bine am lucrat. Ei bine, si in cazul alergatului poti opta pentru ceva device-uri de ajutor, care sa te ajuta sa iti masori performantele. Ceasurile fitness sunt un astfel de exemplu.

Nu crezi, totusi, ca te descurci singur, asa ca ai nevoie de un antrenor fitness personal? Il gasesti aici. Tot ce trebuie sa faci este sa completezi acest formular, sa te inregistrezi pe site si vei incepe sa primesti oferte.

Urmeaza aceeasi procedua in cazul in care vrei sa gasesti o sala de zumba sau un instructor de Yoga sau Pilates.

Apoi, nu uita ca pe Gaseste.ro gasesti specialisti intr-o multime de domenii adiacente: Lectii de ski, Lectii de tenis, Cosmetica, Masaj, Nutritie , Acupunctura, Kinetoterapie/Fizioterapie etc.

un articol de Marina Rasnoveanu

No Comments

Post A Comment