Cauti un babysitter? Top 5 responsabilitati pe care sa le aiba - Cine cauta, gaseste.ro!
15822
post-template-default,single,single-post,postid-15822,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Cauti un babysitter? Top 5 responsabilitati pe care sa le aiba

Te-ai decis ca e timpul sa gasesti cel mai bun baby sitter pentru copilul tau? Fie ca ai studiat deja ceva CV-uri si recomandari, iar de-acum incepe etapa interviurilor, fie ca urmeaza sa te documentezi temeinic in privinta asta, citeste mai jos cateva atributii pe care orice babysitter ar putea sa le aiba.

Pentru inceput, insa, tine minte ca nu exista o “fisa de post” fixa si general valabila. Sunt cateva responsabilitati clare, insa pe toate celelalte ar fi bine sa le “negociezi” cu bona respectiva. Nu de alta, dar unele ar putea cere un plus la salariu pentru atributii extra, cum ar fi curatenia in casa, gatit sau ajutorul pe care il dau celui mic la lectii.

Totusi, iata despre ce poti discuta cu o bona, privind responsabilitatile sale. Nu trebuie sa uitam ca si pe baza acestei intalniri vei lua decizia finala.

  1. Sa stea cu copilul in orele stabilite, timp in care sa fie atenta la nevoile lui, sa se joace cu el si sa il ajute la teme

Vei stabili impreuna cu bona un program zilnic sau saptamanal. E de la sine inteles ca in acest timp va trebui sa aiba grija de cel mic. Depinde foarte mult de  varsta copilului, insa atentia aceasta nu este nici pe departe un aspect minor. Asadar, vorbeste cu ea si vezi cat de constienta este ca va fi responsabila pentru copil, in acele cateva ore.

Pe langa grija, orice babysitter trebuie sa il hraneasca pe ce mic, sa il schimbe, sa mearga cu el la locul de joaca unde sa il supravegheze atent.

  1. Sa gateasca preparate usoare, pentru copil

Nu spune nimeni ca bona va trebui sa gateasca pentru toata familia, insa asta nu inseamna ca nu poate pregati preparatele usoare ale copilului. Cu toate astea, discuta cu ea inainte si vezi care ii sunt doleantele.

  1. Sa te ajute cu transportul

Permisul auto este, fara doar si poate, un atu! Ai putea vorbi cu bona si depre aceasta sarcina: aceea de a-i duce sau a-i lua pe copii de la scoala sau de la alte activitati extrascolare. Ar fi cu siguranta un plus pentru voi, ca parinti.

  1. Sa il supravegheze si sa il ajute la teme!

In cazul in care programul bonei este ceva mai extins, ar fi de mare ajutor ca aceasta sa il ajute pe copil la teme. Daca bona are si ceva studii superioare, ati putea negocia si pentru meditatii la diverse materii.

Pana la  urma, daca tot se afla acolo si are pregatirea necesara, de ce sa nu profiti de acest aspect, discutand inainte, bineinteles, si partea materiala.

  1. Sa ii includa in program si activitati educative

Cu alte cuvinte, sa nu se rezume totul la grija si stat impreuna. Astazi, foarte multe bone au si pregatire in domeniul educational. Fie ca au absolvit Liceul Pedagogic, fie ca au urmat diverse cursuri folositoare in acest sens, vezi cat de mult poti sa extinzi aria aceasta a babysittingului in “educatie continua”, dar realizata intr-un cadru informal, acasa, prin joc.

Quilling, dans, dezvoltare personala, mici cursuri de geografie, lectii de pian sau pictura – de toate poate beneficia copilul tau daca are o bona ceva mai speciala. Bineinteles, si aceasta optiune poate creste salariul acesteia, insa discuta toti termenii intelegerii si vezi apoi daca se merita sau nu.

Acum, daca tot ai aflat aceste detalii, e timpul sa iti spunem cum sa gasesti cele mai bune candidate pentru postul de “cel mai bun baby sitter”.

Mecanismul e simplu! Intri aici, completezi cele 4 etape necesare inscrierii pe site si iti validezi contul nou pe Gaseste.ro.

Nu va mai trece mult pana cand vor incepe sa curga ofertele. Tu le vei tria, vei incepe “castingul”, vei avea in vedere si atributiile de mai sus si, bineinteles, vei alege cea mai potrivita optiune pentru copilul si familia ta.

Pe langa asta, nu uita ca pe Gaseste.ro poti cauta si gasi profesionisti dintr-o multime de alte domenii: Meditatii, Cursuri Arte, Consiliere, Sport si Fitness, Sanatate si relaxare, Terapie infantila, Nutritionist, Farmacie veterinara etc.

un articol de Marina Rasnoveanu

No Comments

Post A Comment