5 surse de calciu excelente pentru vegetarieni - Cine cauta, gaseste.ro!
15567
post-template-default,single,single-post,postid-15567,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

5 surse de calciu excelente pentru vegetarieni

Stim inca din copilarie cat de important este calciul pentru buna functionare a intregului organism! Calciul poate preveni obezitatea, intareste sistemul osos, ne protejeaza impotriva unor afectiuni cardiace, reduce simptomele asociate sindromului premenstrual, tine sub control tensiunea arteriala, iar lista poate continua!

Ce ne facem, insa, atunci cand am decis sa devenim vegetarieni si nu putem consuma lactate, adica cele mai cunoscute forme de calciu?

Apelam la alternative, ar spune nutritionistii. Asadar, iata mai jos o scurta lista a surselor de calciu potrivite si pentru vegetarieni. Tine minte, insa, ca ea e doar orientativa. Dupa ce o consulti, ar fi de preferat sa gasesti un nutritionist (poate chiar aici) si sa vezi care sunt riscurile si avantajele unui astfel de tip de alimentatie si ce alte recomandari primesti de  la specialist.

  1. Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi (daca se poate, verde mai deschis) sunt un inlocuitor perfect pentru branza, lapte sau oua. Totul este sa le consumi constant si sa variezi. Opteaza pentru kale, spanac, salata verde, varza, broccoli, etc.

  1. Melasa

Alege melasa nesulfurata si consuma 1-2 lingurite pe zi. Doua linguri, de exemplu, are 400 mg de calciu, insa fiind foarte dulce, ai putea sa nu tolerezi din prima aceasta cantitate. Incepe cu o doza mai mica si creste treptat. O alta varianta ar fi sa o combini si cu otet de mere organic.

  1. Lapte vegetal sau cereale, fortificate cu calciu

E adevarat, la noi nu prea exista aceasta “moda” a laptelui vegetal, fortificat cu calciu, insa daca gasesti acest tip de produs, inspecteaza eticheta. Important e ca celelalte ingrediente sa fie de calitate. Soia, de exemplu, ar putea fi estrogenica si, daca te confrunti cu afectiuni hormone dependente, ar fi bine sa o eviti.

  1. Migdale – ca atare sau sub forma de lapte sau unt

O mana de migdale pe zi, inmuiate in prealabil, pot fi o buna alternativa. Le poti consuma ca atare sau sub forma de lapte sau unt. Pe langa continutul nutritional variat, vei avea si o gustare delicioasa!

  1. Naut si fasole neagra

Daca stii cum sa le prepari, nautul si fasolea neagra sunt nu doar o sursa excelenta de calciu, ci si una de proteine. Asadar, variaza si include in meniu si aceste doua alimente.

Specialistii sustin ca sursele vegetale de calciu se asimileaza mai greu, insa pentru a-ti asigura aportul optim de calciu, ar fi indicat sa consumi cat mai multe dintre alimentele de mai sus.

Dupa ce decizi ce incluzi in meniu, nu uita sa cauti aici un nutritionist specializat in ce te intereseaza pe tine. Poate veni cu meniuri si recomandari mult mai ample si folositoare tie.

Si, daca tot vei rezolva acest tip de “consiliere”, gaseste pe aceeasi platforma sigura, eficienta si gratuita, alti specialisti in: Terapie infantila, Terapia de cuplu, Life Coaching, Consilier Fashion etc.

No Comments

Post A Comment